Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 15. Vad skrev STF år 1922?

Karta och beskrivning av staden Skövde som jag hittade i Svenska turistföreningens resehandbok för Västergötland och dess sevärdheter. Året var 1922 och titta gärna noga kartan vid Västermalm och området för dagens Västerhöjdskola - Vårfruplatsen, Birger Jarls torg och Kullegatan är idag ingen som minns (frågan är om de överhuvudtaget blev verklighet eller om det bara var en stadsplaneönskan?). Billingsgatan och Vadsbogatan blev till slut Södra Bergvägen och Gudhemsgatan. Nere på Östermalm på nuvarande Volvoområdet finns spännande adresser som heter  Jungfrugatan, Verkstadsgatan, Brunnsgatan och Östermalmstorg med en, som det ser ut, vackert anlagd park.

 

Om dessa adresser funnits i verkligheten eller bara på karta är jag tyvärr inte man nog att avgöra, därför ber jag er kära besökare om hjälp på samma sätt som ni kompletterat de oklarheter som hittills uppkommit.

 

Slutligen kan det vara på sin plats att meddela att respektive "bild" i detta album är klickbar och därigenom kommer öppna sig i ett nytt fönster. Allt för tydlighetens skull!

 

 

 

 

STF22-01

kommentera

STF22-02

kommentera

STF22-03

kommentera

STF22-04

kommentera

STF22-05

kommentera

 

STF22-06

kommentera

STF22-07

kommentera

STF22-08

kommentera

.

 

 

( besöksräknare laddas... )