Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 14. Gömda och glömda » Hertig Johans g. 04

Per Ö 
2011-03-27 00:40
Visst var det härliga tider, och Clark var ju stället att handla på..och för att inte glömma "ströget" där man köpte glass och godis på hörnet nedanför Clark och urmakarn på andra sidan gatanVilken minnesvärd bild
John Christian svensson 
2011-07-21 17:46
Ja,vilken härlig bild,precis som jag kommer ihåg den också.Visst fanns väl Svenssons foto också där någonstans.Där gick jag en fotokurs på sextiotalet,som avslutades vid Alphyddan.
John Christian Svensson
Louise H 
2011-11-20 18:37
Svensson o Co, var från början fotoaffär med fotoatelie Den bästa, på 40-50-talen. Där fotograferades man vid "examen" som det hette, varje år när man lagt ett skolår bakom sig. Om jag inte missminner mig låg Feinbaums optik där bilden nu visar Fotocentralen. Uppräkning: i hörnet låg Hallbergs Guld, sedan en port och så Feinbaums, man gick in i porten till affären, Svenssons foto och en urmakare. Så i hörnet låg ytterligare en fotoaffär Hedströms (två döttrar, duktiga i gymnastik). I nästa hörne Settergrens speceriaffär och nedanför där fanns Särnblads tobak (en gammal farbror som också sålde frimärken till dem som samlade) Bröderna Ledhagen tog över så småningom, men utan frimärken.
Sedan en mössaffär och en Herrekipering, möbelaffär(senare hemslöjden), något mer kanske och så Jhulins Conditori. Om ordningen är helt rätt vet jag inte.
Ströget har jag nog slitit många par skor på, mellan station och torget.

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )