Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 14. Gömda och glömda » Brandstn 2

Carina Kinnander 
2010-04-05 10:19
har för mig att det låg ett bageri där någonstans .Brandstation fanns lägenheter ,min bror hade en vän tror han hette Ronny Norden hans pappa var brandman dom bodde där.
Hans Ödman 
2010-04-07 07:29
Det stämmer, gick man in till höger så kom man till Ångbageriet. Och träffade kanske Skövdes största IFK fanstast. Ben Svensson.
Inne på gården fanns även en snickerifabrik, jag kommer inte ihåg om Karl Svensson, även kallad Kalle 15,ägde snickeriet eller om han arbetade där.
eddie billqvist 
2010-04-09 13:17
din brors vän heter Ronny Nordgren
Carina Kinnander 
2010-04-09 19:38
Ja Nordgren hette han ,vet du om han bor kvar i skövde ?
Renate Buchmann 
2010-09-26 20:04
Hej
Min farmor Ingrid bodde på Fredsgatan 5,mellan 1935-71 snett över Ångbageriet på andra våningen.
Bageriets ugnar gjorde att farmors golv var varma o goa.

Ester som städade trapphuset var jag livrädd för
kom hon in till farmor satt jag under köksbordet.
Louise H 
2011-09-20 14:36
Man ser lite av bageriets gavelhörn på kortet. Snickeriverkstad inte fabrik. Kalle 15 läspade lite och hade nr 15 i det militära. När han sa Svensson lät det som 15,,,
Renate, jag kände din far, förmodar att det är Arne och din mor Rosemarie kanske? Har inte hört att broder Ove hade någon dotter. Fred hette Ingrids man och han skrek ut genom fönstret när vi lkte på gården:"ungar ni ska inte skoja så". Ångbageriet gård där hoppade vi hage, lekte dunk, satt i fängelse i vadbon när den var tom på sommaren. De låga träkåkarna utefter Het.J.g. hade utedass och de i bageriet hade toalett i trapphallen.
Ester städade hos oss också. Hon var det snällaste som fanns. Bodde med sin mor in på gården där bilarna står parkerade nu. Hon var lite "efterbliven".
C:a 10 år av mitt liv bodde jag i nr3.
Den här bilden ger mig rysningar
Jan Håcansson 
2016-04-27 08:00
I det vita huset till vänster i bild hade Rune Björkdahl sin antikaffär1965 ja tillbringade många timmar där inne.Bageriet rätt över gatan hette Bergqvistes och där arbetade ja tills det "kördes" i konkurs"av en mindre nogräknad person från Lödöse.Bagarmästare Bergqviist var en snäll och hyvens karl ,han hade en spjuver till son som hette Bobby.Bagarmästaren älskade honom över allt på jorden,Bobby i sin tur gillade att gå i skolan han tog god tid på sej till studenten Någon läsare som vet "vad det blev av honom,"en skön lirare var han ,åkte runt i sportbil tösera stod i kö.Bergqvist var nog lite bekymrad över honom ibland

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )