Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 14. Gömda och glömda » Kungsgatan M-01

Hans Ödman 
2010-09-20 21:21
Frisören heter Åke Andersson, han tog också med sig 2 av sina anställda.
Lennart Green och Knutsson ( har glömt hans förnamn )
Svar till Hans Ödman:
Saariste hemsida 
2010-09-20 21:59
Just det, så var det - Åke Andersson. Tack för minnesluckefyllningen.
Åke bodde på Gröna vägen, ganska snart efter kurvan vid Granes damm.
Åkes dotter Mona ska under unga år puttat omkring mig i barnvagn på Hentorps gator, inget jag minns av naturliga skäl men något jag fått mig berättat av salig morsa.
ändrad 1 ggr, senast 2010-09-21 10:47 av Saariste
Olle Nilsson 
2010-11-19 21:10
Till höger in på Rådhusgatan låg Gottis. Där jobbade en jättevacker tjej. Affärsytan var liten och man hade valt att ha godiset i fack upp efter väggen innanför disken. . Så….”Kan jag få 5 saltisar, tack.” Tjejen hivade fram en stege och började sin klättring långt upp. (Saltisarna låg längst upp). Nu blev man riktigt yr. Sedan drog man till med 5 kola när hon hade landat, dom fanns där nere. Så var det välan bra då, eller för säkerhets skull så det räcker hela veckan. ”Förlåt men kan jag få 5 saltisar till?” Stegen fram igen, tjejen upp, och jag höll på svimma igen av både det ena och andra. Bara så ni inte tror något annat så var det nämligen så att hon ställde stegen på min
tå och den används numer som parabol. Det hände att jag försökte med saltisar en tredje gång. Då kastade hon stegen i huvudet på mig. Aj, aj.
Lennart Strand 
2011-01-03 00:05
På gaveln i huset på bilden bodde skövdes enda stadsbud n 1 alias herr Svensson.Skövde hade ett stadsbud och det var just vad som stod på Svenssons skärmmössa , jag såg honom nästan dagligen vid perrongen nere vid
järnvägsstationen med sin dradkärra.
Per Ö 
2011-03-27 00:42
Minns både saaben och hans förmåga att klippa lite väl kort, men han var en trevlig frisör
Maria 
2011-09-22 09:28
Häromdagen gick jag in på Hem och Hobby, ställde mig vid fönstret som vetter mot Kungsgatan. Bilden utanför var nästan densamma som för femtio år sen, när jag följde med familjens herrar som skulle klippas. Drottninggatan med sina träd och cykelställ, och det stora huset till vänster - till höger låg Textilmagasinet, men det är ju borta sen länge. Lite längre uppåt gatan till höger kunde jag för min inre blick se en fruktaffär, en butik för hattar och mössor, samt det gamla Weramagasinet.
Det mesta av det gamla Skövde är borta, och det är väl tidens gång - men tack vare den här sidan och en del böcker, så finns det ju ändå kvar!
Stig Johansson 
2011-11-07 16:08
Åke Andersson 90 år bor numera på General Ericssons väg i Hentorp
Bosse Knutsson 
2013-06-27 19:23
Frisören Knutsson hette Stieg i förnamn och om jag minns rätt så var det inte huset med frisörsalongen som brann utan en byggnad på bakgården.
jan håcansson 
2016-04-26 07:46
Åke och pajka minns ja väldigt väl,hos dom kluppte ja mej första gången efter ja hade kommit till stan.Minns gör ja också en felsägning.Ja hade begåvats med mjäll så ja fråga Lennart om han hade nått"FÖR" mjäll.Både Åke ochLennart stannade upp ,i deras ansikten kunde ja utläsa en försiktig undran vad den galne skåningen önskade,Här i Västergötland brukar vi säja "MOT"mjäll,du är förlåten,när du har bott i Sverige ett tag så lär du dej eftersom.Ett gott skratt förlänger livet,för log ljudligt gjorde vi allesammans Åke är ju fortfarande still going strong,och Lennart ser ja allt som oftast,Lev väl!!!

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )