Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 14. Gömda och glömda » 438

Maria 
2010-12-31 09:42
Fantastiskt att få se bilder av dessa hus som jag måste ha sett när jag var barn, men inte kan minnas! Frisörsalongen där Folkan står minns jag däremot, eftersom herrarna i familjen brukade klippa sig där!
Gott Nytt År!
Olle Nilsson 
2011-01-01 14:56
Tack Janne som nu släppt SKÖVDES KULTURVAGGA nr 1. Du är en pärla. En Polaroidens Cary Flash.

På scenen syns ett av mina projekt, att bygga ett observatorium på vinden till Kungsg. 14, överglänsande Råö. Kommunledarna Tårrd G Dentsson och Kent Hå Malmstjerna satte dock stopp för detta. Så också justeringen av AC-anläggningen som bedömdes kunna fungera helt naturellt. Varför blev nu detta residens så sportigt? Svaret är att: Fam. Törnqvist (6 pers) bodde våningen under oss. Varje onsdag tillagade frun surkål. Detta märktes på kön till Billings Bageri som brukade slingra sig nedanför deras fönster, kön fanns bara inte! Vilket tydligt ses, inte. Jobbarna på Penta valde att ta Skolgatan upp till sta´n! På kvällen avnjöt fam. denna utsökta anrättning. Därefter infann sig ett lugn över huset. Detta lugn visade sig vara en aning bedrägligt. En tydligt märkbar oro växte sig starkare och starkare på bottenvåningen. Vattenrören började brusa konstant. Nästa fas jag minns är när vi Nilssons hade samlats utanför huset, och av fam. Törnqvist hade 5 medlemmar återförenats. Den sista i fam. syns sittande i resterna av o på toan med vår toaring, som rasat ner en våning, runt halsen! Desperat skrikande efter toa-rullen. Han vill också att trafiken på Rådhusgatan ska dirigeras om av insynsskäl. Mac Key fixade detta redan samma dag. Dagen därpå var huset historia. Då vet vi detta, men mer finns att berätta och om tillstånd utges återkommer jag. Så går ridån ner över SKÖVDES KULTURSVACKA. Författaren önskar God Fortsättning på 2011.
Olle Nilsson 
2011-01-10 17:14
Maria, frisören hette Alf Bolinder detta är väldans många överens om. Men kolla Folkan. Framför ligger en plånbok fäst i ett snöre som går in under staketet. I buskarna avvaktar en yngling (som hette jag). Plötsligt kom nån o ville tjäna en slant men pluskan for in under staketet. Tror du nån brast i skratt? Det hände att nån gick flera varv runt kvarteret för att få skratta mer...
Svar till Olle Nilsson:
Saariste hemsida 
2011-01-10 18:21
Yngste sonen till nämnde barberare Alf heter Anders och honom har undertecknad haft äran att vara klasskamrat med så väl på Villaskolan, Vasaskolan och Västerhöjd.
Olle Nilsson 
2011-01-13 10:08
Kungsgatan 14 igen!
Min pappa ljög för mig!! Vid juletid kom han hem med en gris, frampart, och sa: “Sten-Olof lelle. Detta ä ena svarter gres, å um dä sa du ente säja nåt på böjda!” Han storljög, grisens färg var som alla andra normala grisar. Sedan hängde han upp ett grisöga på en spik i köket. (Lite äckligt, men han var bra på bus). Han sa till mamma att detta var en vägg-kamera (föregångaren till dagens webb-kamera) som sände direkt till Fläska-Körka. Hon målade läpparna och fixade till håret och log mot ögat, sedan blev det mer än full fart. Pressylta, rullsylta, fläskkotletter med mera. Handdriven kvarn Husqvarna 10 spann loss. Smet och gryn yrde i luften. Fjälster högt och lågt, men ut kom en sagolikt god korv. Av slatten som blev kvar stekte mamma grynbiffar till mig….så gott. Nu knackade det på dörren och allt flög in i skafferiet (dåtidens kylskåp). Men si det var inte Mac Key, det var bara fru Billing som ville låna lite salt.
Olle Nilsson 
2011-01-13 10:32
Sista inlägget, på Kungsgatan 14 och i mitt rum på 2:a vån till vänster. Augusti den dag alla skulle äta likadana djur. Jag hade 2 enkronor i fickan och var ute och lurvade. Hamnade på Sandtorget i hörnet mot Fiskhallen och där var full kommers. Alla skulle ha små svarta krypande, nypande djur. Det hördes i Sockerbolagets trälådor att dom var på nypet. Jag visade kapitalet och frågade “Hur många får jag?” “En i varje” sa han och stoppade två levande och hungriga i byxfickorna. Kändes lite spännande och väldigt ovant så takten hem ökade och ökade. Upp på rummet och försiktigt av med byxorna på golvet. Upp på sängen och vad skulle hända? Jo, byxorna började gå omkring. Hade mamma inte kommit hade dom gått där än.

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )