Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 04. Norr om centrum » Käpplunda gård

babsan 
2008-09-06 20:11
här passerade man när man skulle till staden när jag var liten.i dag ligger ett dagis här.
Per O Westman hemsida 
2011-03-08 16:04
En väg till Käpplunda gruva. Innan Vadsboleden byggdes, och Käpplunda Herrgård med sina flyglar ännu fanns kvar, började mellan herrgårdens arbetarbostäder och den stora ladugården, en mindre väg. Den gick fram till nuvarande Dalvägen för att sedan fortsätta upp och utmed södra delen av gruvan för att slutligen vika norrut och via ”Strupen” hamna uppe på berget. Från ”Strupen” och ner mot nuvarande ”Slalombacken” har nog många generationer Skövdeungdomar prövat sina färdigheter på skidor långt före den modernare slalombackens tillkomst.
Olle Nilsson 
2011-03-08 16:34
Delar av vad du berättar och vad bilden visar sitter kvar. En ungdom som svischade ner för Strupen är den som nu skriver. Min bror ropade då till mig "går det för fort så sätt dig ner". Mor ficka lappa o lappa.
Olle Nilsson 
2011-03-08 17:16
Hans Ö tog ju bilen runt Käpplunda med omnejd med som alltid ett fascinerande resultat , jag skall drista mig till att köra runt i minnenas värld om K:a Gård. Rätta mig nu. Vägen började vid Grubbavägen? Ner genom gården, vänstersväng liten bro o höger, stigning upp mot Dälderna. Vissa hus låg med sidorna nästan ute på vägen. Korsning höger ledde mot Dälderna klockstapel, men fortsatte man uppåt en skarp vänster där fanns ingång till skyddsrum. Vidare upp i ravinen, vänster in mot TV-antennen och Alphyddan, rakt fram mot Timmersdala.
Per O Westman hemsida 
2011-03-08 17:33
Den lilla väg jag talar om började mellan herrgårdens stora ladugård och huset där lantarbetarna bodde. Gick sedan fram till platsen för nuvarande Dalvägen och därefter vidare upp förbi Käpplunda gruvas södra sida. Kommer man inte ihåg ladugården och lantarbetarnas bostadshus mitt emot herrgården med sina flyglar så går det nog inte att få en minnesbild var vägen började.
Ann-Charlott Boström 
2011-10-17 17:54
Att se bilden på Käpplunda gård väcker många minnen till liv. Där vistades jag mycket i min barndom, eftersom det var min morfar och mormor, Rickard och Ingeborg Stångberg, som bodde där. Det är alltså min mors barndomshem.
Har många goda minnen från gården och mina fantastiska morföräldrar.
Anne-Christine Sundkvist 
2012-01-02 15:01
Satt och tittade runt på nätet och hittade denna sidan.
Käpplunda gård har jag besökt några gånger tillsammans med min mormor, Augusta Carlsson, syster till Rickard Stångberg.
Kul att se något man känner igen
Ingela Kronlund 
2013-06-23 09:25
Hejsan! Sitter och läser lite om min farfar Alvar Kronlund. Tyvärr så är han inte i livet längre. Hans morfar och mormor (Gustaf och Elisee Johansson) bodde på en gård utanför Sköve vid Billingens fot som kallades för Dälderna. Båda två blev närmare 95 år och sköttes om av hans moster Ellen på gamla dar. Är det någon som vet om den finns kvartalet? Nära farfar växte upp bodde de nära Tibro kvarn alldeles vid ån Tidan flyttade sedan till något som hette Pökan som även låg vid samma å. När hans mor gick bort 1923 så skingrades syskonskaran på 6 barn. Farfar blev yrkesmilitär och vart duktig sprinter på medeldistans och häck. Efter tiden i det militära blev han jordbrukare och bosatte sig i Frykerud. Efter att hans fru, min pappas mor dog träffade han en ny och flyttade till Ölmhult, Väse. Jag själv bor nu i Tidavad. Tacksam för svar om någon känner till denna gård. Ingela Kronlund

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )