Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 03. Söder och väster om centrum » Skolgatan 01

Olle Nilsson 
2010-11-13 17:26
Vid Tingshuset till höger och dess nedre gavel fanns en grop för att vädra banditerna. Man kunde faktiskt ramla ner till dom. Inne i salen hölls ofta föredrag med den tidens snurrande Power Point-apparat. Växling av bild gjordes genom manuell laser point-pekare. Denna drogs i golvet så att alla vaknade till. Tiderna det. Olle
Louise Hardenberg 
2011-02-11 15:28
På min tid regerade Häradshövding Olof Odenqrants i denna byggnad. I andra våning i huset med gaveln mot Skolgatan hade han sin bostad och hans fru var vår kårchef i scouterna. Till henne fick man gå och avlägga sina prov för att nå sina gradbeteckningar mm.
Om Olof Odenqrants gick det många roliga historier, han var en skogs- och naturmänniska och sågs ofta cykla ut mot landsbygden med hunden stickande upp ur ryggsäcken. En liten grå schnauser.
Hans Ödman 
2011-02-11 22:09
Hem till Odencrants fick man komma efter S:t. Georgshögtiden i kyrkan.
Alla scoutledare fick komma, var ledare i F:A scouterna.
Min hustru ( då med namn Iréne Hallgren) var också med. Hon var ledare i scoutförbundet. Så Ni kanske har träffats.
Hans Ödman 
2011-02-12 13:54
Detta var nog en tjänstebostad,för Odencrants. När han blev pensionär flyttade de till Vintergatan. Så där hade de träffarna sedan.
sven-Erik Söderlund 
2012-09-08 09:35
Kortet måste vara tagit från min barndoms lägenhet (Skolgatan 14). Här bodde jag mina första 16 år. Odencrants är välbekanta. Min mamma var också scoutledare och det var en upplevelse med alla kottar och pinnar man fick lära sig i "vargungarna".

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )