Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 01. Centralt » Odeliigatan

Olle Nilsson 
2010-11-29 19:36
Detta tilldrog sig i trädgården till vänster. Duvan-huset syns också. Till höger Prins Oscar.

Det var en gång för mycket mycket länge sedan, (1950-1960) En mörkklädd person smög in på gården till Kungsgatan 14. Han bar över axeln ett svart bowlingklot. Detta var försett med en snörstump som petade ut, och på sidan stod att läsa, BOMB….. Han tittade in mot Billings Bageri, ingen syntes till. Brygghuset var öde. Matserveringen Duvan var också i vila för stunden. Personen gled in i trädgården, förbi syrenbusken och kröp ihop i skydd bakom sophuset. Där lade han ner sitt klot på marken, brydde sig inte om att gräva ner det något. Efter några sekunder försvann han mycket snabbt genom att hoppa över staketet mot Odelii-gatan. Jag var då på väg hem från syrran på Gransikagatan. Plötsligt hördes en explosion över hela Skövde. Den var kraftigare än Gullhögens och Rockwools sammanlagda salvor. När jag kom hem mötte mig en otrolig syn, hela Duvans fasad som hade många fönster var totalt rensade på sitt glas. Marken utmed huset var fylld av glaskross. Vårt hus och Billings klarade sig med sprickor här o där. Sophuset tog upp tryckvågen. Rest. Wima- huset tvärs över Kungsgatan var också skadat. Det sades att Nyströms Glas fick skära till 600 rutor!! Kommer någon ihåg detta? Tog polisen skurken? Jag har putsat berättelsen en aning men visst kan väl han Wallander slänga sig i väggen?
Olle Nilsson 
2011-02-27 14:28
Här på Odeliigatan (finns den kvar?) hämtade Olssons Åkeri upp far o mig runt 1950. Vi fick en utflykt ända till Göteborg där Volvo-motorer skulle lossas. Han som körde var en riktig Kålle i dialekten och hette John. Han bjöd på chokladkaka. Av Olssons nuvarande vd Claes-Göran Olsson fick jag veta att detta var hans farfar o företagets grundare. Vidare att en chokladkaka väntar. Häftigt!
Leif Sandberg 
2011-11-28 17:12
Jodå. Det var visst en djävla smäll. En del trodde det var jag och mina sprängarkamrater. Vi sysslade mycket med dylikt på den tiden. Tur att man lever. Det var klorex karbid och t.o.m. sprängdeg. Nu vill jag dementera.. vi var oskyldiga då vi bara brukade hålla till ute i Dunkehall där ingen kunde skadas. Jag var däremot medskyldig till den rökbomb som vi brände av mellan P 4 0ch K3 som lade halva Skövde i rök. Vi drog iväg som skållade råttor i skydd av röken när brandkåren kom. Ju mer dom sprutade desto mer rök det, Fan vad vi skrattade

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )