Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » 01. Centralt » Commerce 02

babsan 
2008-09-06 20:00
den gröna vagnen,grållen och torgståndet längst fram tillhörde trädgårdsmästare gunnar eriksson i dälderna.
Johan 
2008-09-18 08:09
Jag var 11 år när Commerce invigdes, Shanes spelade uppe på taket, efteråt vräkte de ut vykort till oss skrikande ungar.
David 
2009-09-06 21:12
Nja, även med tanke på trafiken kan det ha varit 3-4 år i alla fall.
Synd att ett så fint varuhus blev en av alla dessa trista gallerior.
Olle Nilsson 
2011-01-27 14:16
Ulla, hustrun jobbade på Karlstedts (Stenne Jonsson åkar´n ville alltid handla av henne hm) med bl a Maja. Skaraborgsbanken låg nere i hörnet där räknade Håkan Kinnander pengarna och ibland Lennart Skarsjö. Hansa-skylten på taket, sitter den på Uno-X huset?
Hans Ödman 
2011-01-29 13:29
Svar nej. Ingången på höger sida gick till hissen och trapporna ner i varuhuset. På vänster sida var bageriet, som bakade div. godsaker till konditoriet en trappa ner.
Kontoren till Uno-X och Rapp låg till vänster inne på parkeringen. Byggnaden är fortfarande kvar, men helt tom, vad man kan se. Där bodde också den första vaktmästaren på Commerce,Gösta Samuelsson. Han hade en lägenhet på höger sida, mot Långgatan - Lögegatan.. När Gösta slutade, så började Arne Snygg som vaktmästare. Arne var även fotbollsdomare på elitnivå.

Men Arne flyttade inte in i vaktmästarbostaden.
J-Å Johansson 
2011-04-15 19:52
Ja, ni får ursäkta men det första mina ögon faller på när jag ser en gammal bild är vilka fordon som finns på bilden. Chrysler Valianten från 1964 ser ju alla tydligt, parkerad längs Storgatan men frågan är om inte Opel Rekorden längst till höger i " delivery-utförande" är än mer sällsynt idag. Karman Ghior finns det ju skapligt många ännu. En kul detalj på bilden är vägvisaren ovanför övergångsställeskylten. Vad kan det stått på den? Alphyddan? J-Å
Olle Nilsson 
2011-04-16 17:28
Bäste å käre J-Å! Jag hade förväntat mig att mitt liv i Bäst Efter Datum-perioden skulle vara lugnt o stilla o harmoniskt. Nu har jag precis vilat ut efter att ha ränt runt på Billingssluttningen o letat efter ditt tåg. Nu ska jag plötsligt delta på ett torgmöte om en skylt vars text min herre vill veta. Jag vet vad det står men mina läppar är förseglade. Kommer inte att luras på att kommentera med ett enda ord. Och absolut inte denna veckan. Har du förresten kollat Webb-kameran? Dä ä jag som sågar ner stolpen. OK då, jag får väl släppa på sekretessen. På den ena sidan står det Harrisburg. Den andra 100 meter öl stop. Hallen öppen stop.

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

.

 

 

( besöksräknare laddas... )