Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Gästbok

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

Olle Nilsson 
2011-01-08 18:19
Hur många suckar som helst av lättnad går genom Sveriges land. Någon fantastisk människa har bytt propp i detta datasystem. Vi är på G igen eller hur?
Olle Kungsgatan 14.
Olle Nilsson 
2010-12-29 18:25
Jan S. du är en av de människor som jag ser upp till, trots att vi aldrig träffats. Du lär ha pysslat med försäljning, men hamnade några våningar högre upp än mig. Fråga, sålde du till mig eller jag till dig? Om, vem sålde vad? Efter detta fjäsk så hamnar vi på Kungsg 14. Jag längtar så efter att du skall hinna lägga ut “min” kåk. Mitt manus är redan klart och min nattsömn är katastrofalt dålig eftersom jag väntar på dig. Att bläddra i din kortlek är fascinerande, att hitta så mycket minnen att returnera är hur roligt som helst. Men, gillar du och övriga mitt “trams?” Lockar det till skratt för att det är roligt eller av medlidande? Vi ses på Valhall som dagen till ära serverar luad ål.
Olle Nilsson 
2010-12-29 17:49
När ni pinat er igenom detta så tycker ni nog att: “Olle kolla med din läkare om höjd dos.” Sorry, den ligger redan på max.

“I have a dream” sa M L K, att få sitta i den berömda tidsmaskin som går bakåt och körs av Jan S. Jag har också en dröm, häng mä nu! Vi samlas i Valhall på Nyårsafton lagom till Olle Björklund. Sätter på våra kära flickor(ska läsas som det står i sin helhet, ni är vuxna nu) den kortkorta urringade blåsan. Stilettisar längst ner. Stoppar ner en ros mellan dom… En dusch av Flanell no 5. Toppar med Farah Diba frisyr. Oh, hon är vacker som en dröm. (Glöm inte att dagligen påpeka detta)
Vi unga män kryper i den svarta dubbelknäppta. Benvidd lagom för ett spagetti. Myggjagarna längre än vi var långa! Rosa skjortan öppen i halsen. Bill Haley-locken fixas med Brylcreme. Vi toppar med Old Spice. Tjejerna smälter. Nu går vi, alla Förr o Då´are fram till Hot. Billingens trappa. Där har Lindwall tänt ett bål. Vi kastar i allt vi klarade oss väldans bra utan på 60-talet. Kryckor, livstycken, personsökare, proteser både här o där, rullator, Viagra-askar, trygghetslarm, mobiltelefoner, permobil, HEA-konvolut och färdtjänstkuponger. Nu går vi uppför trappan. Vi möts av Tidnings-Gösta och Panta Mera Gustafsson. Höger in i matsalen och nu trår vi dansen. Men snart är det rocka fett uppe på borden som gäller. Det är såpa på borden men ingen bryr sig eftersom ingen är slirig.

“I had a dream” att med detta säga tack för ett trevligt 2010 o lycka till med 2011.
Kerstin Jacobsson 
2010-12-28 22:36
Hej!
Fick denna kontakt via Ingela Mossberg (Appelqvist). Skövde finns alltid med mig och jag bor sedan någon månad i Göteborg. Besöker min ungdoms hemstad flera gånger per år och visst vore det trevligt att träffa några vänner från den tiden - gick på Norrmalm 58-60, Vasaskolan 60-63 och Läroverket 63-66. Då var mitt efternam Lundqvist.
Maria 
2010-12-24 10:05
God Jul och tack för alla fina bilder!
Olle Nilsson 
2010-12-19 17:02
Hej, Gösta! Jag har några år kvar till 80 men hoppas få skriva till dig ändå. Jag lumpade på P 4 men gjorde något rep.möte på T2 och det var ett fint regemente. Tänk bara på vilken mat vi fick. Och vilka goa befäl. Jag har flyttat från Skövde och alla regementen och alla Lottor. Var du nu än är på jorden så känner vi för att önska dig en riktigt: God och vit Jul med god mat och umgänge med dina nära och kära. Ulla och Olle.
Gösta Persson 
2010-12-19 13:06
Jag undrar om det finns någon nu levande 80 åriga gubbar som var mina lumpkompisar i Nora år 1950-51 hälsningar god jul o gott nytt år Mora o <<<<<<<<<<<<<<göteborg
gösta persson 854 13 50 
2010-12-19 09:07
har legat på t 2 n min bästa tid i livet
anders m 
2010-11-30 17:53
Jan

Fick du alldeles nyss ett mail från anders m?
Jag fick beskedet "att meddelandet just sänts eller att överföringen misslyckades"
Vad ska man tro?
am
Svar till anders m:
Saariste hemsida 
2010-11-30 20:39
Man ska inte tro på allt man läser!
Fått det, sett det, läst det och svarat.

// J
Olle Rönnerman 
2010-11-24 17:27
Hamnade av en tillfällighet på denna sidan. Gick två år på Helenaskolan på 50-talet. Kommer ihåg Robert Almén (jäkla duktig på att rita/teckna minns jag). Även Ingela Appelquist, Margareta Nyström och Peter Haglund (som jag har kontakt med). Besöker Skövde emellanåt för lite nostalgiska trippar.
Svar till Olle Rönnerman:
Olle Nilsson 
2010-11-24 18:38
Hej, Olle! Har du en syster som heter Eva? En far som var tandläkare med klinik i Holmbergs Färg-huset? Bodde i en villa bortom Eric Ugglas park på vänster sida av Storgatan? Eva flyttade till Sthlm, tror jag. Stämmer allt detta så avslöja inte för Eva att jag var betuttad i henne redan som 10-åring både som lek-o klasskamrat. Stämmer det inte så är jag ute och seglar och får så fortsätta. Hälsar och frågar Olle
Svar till Olle Nilsson:
Olle Rönnerman 
2010-11-25 13:44
Du har helt rätt i vad du säger Olle. Ewa bor numera i Skara och har en dotter resp. en son. Båda poliser i Göteborg (Marcus vid piketpolisen). Ewa var nog "snyggare" på din tid kan jag tänka...Åren går "hårt" åt det motsatta könet till skillnad från hos oss. Kan inte riktigt placera dig. Klasskamrater? Var bodde du? Olle Rönnerman i Göteborg
Svar till Olle Rönnerman:
Olle Nilsson 
2010-11-25 16:38
Jo du! Jag var klasskamrat med Ewa och inte dig, från de lägre klasserna och några klasser uppåt. Jag bodde vid den tiden i tvåvåningshuset i trä, som låg nedanför Monteleones, Kungsgatan 14. Med anledning av ditt omdöme om Ewas negativa utseende-utveckling, så har jag talat med Paketpolisen i Gbg. (En för kvällen ny avdelning och inslagning skall göras)...Hälsar gör Olle till Olle från en stad mitt emellan Göteborg och Skara.
Svar till Olle Nilsson:
Louise Hardenberg 
2011-02-07 15:30
Nej du. Tandläkare Rönnermalm fanns väl antingen ovanpå Karlstedts eller också runt sparbankshörnet på Kungsgatan. Tandläkaren i Centrumhuset hette något annat. Storgatan 12. Där bodde min lekkamrat Siv Ekshage under 40-talet. I all välmening.
Svar till Louise Hardenberg:
Olle Nilsson 
2011-02-08 17:58
Bästa Louise, jag avser den kusin till Olle som hade för avsikt att starta upp i Centrumhuset. Med andra ord har du fullständigt rätt och det hela var väl ett nice try ändå?
Svar till Olle Rönnerman:
Ingela Mossberg(Appelquist( 
2010-11-25 14:05
Hej Olle ..kul att du också hittat denna guldgruva för nostalgiker!!! Minns du vår lärare P-A Hallerbäck i 4-5-6 klass?Har kontakt med honom - han minns dej...väl! Träffade förresten Margareta i Båstad i somras ...Jag är också i Skövde emellanåt; lever upp när jag ser alla dessa härliga bilder från "vår" stad. Dags för återträff ???
Svar till Ingela Mossberg(Appelquist(:
Olle Rönnerman 
2010-11-25 14:53
Tjenare Ingela!
Kul att höra ifrån dig. Visst minns jag Hallerbäck mycket väl. Han hade en speciell metod att ta tag i örat, och vrida om, och leda ut personen ifråga (mig åxå) om man var "stygg". Kommer ihåg det speciellt från gymnastiklektionerna med honom. Visst var det på "Gamla Skolan" vi hade honom. Det är klart att en återträff vore trevligt. Finns det någon eldsjäl som har adresslista?
Hälsningar från Olle i Göteborg
Svar till Olle Rönnerman:
Ingela Mossberg(Appelqvist) 
2010-11-25 16:20
Åh, va roligt ..med utledandet i örat alltså!!! Det ska jag berätta för honom...Vi gick ett år på Helena (klass 4) och sedan klass 5 och 6 på Gamla Skolan.Gå in på STAYFRIENDS och titta på klassfoton från Vasa,förresten -jättekul!
Svar till Olle Rönnerman:
Robert Almén 
2011-04-07 16:40
Hej Olle! Jättekul att hitta dig här. Jag minns din Märklinanläggning med avund. Den gick att hissa upp i taket vill jag minnas. Peter Haglund skulle jag gärna vilja ha kontakt med också. Ingela har jag pratat med på någon sajt om Helenaskolan som jag inte kan hitta tillbaka till. Ska för övrigt till Skövde snart med min syster för en nostalgitripp. Bodde på Vasaplan i fjärde klass och före det på Eriksdalsgatan nere vid lasarettet. Den villan är tyvärr riven idag.
//Robert
Svar till Robert Almén:
Olle Rönnerman 
2011-04-08 15:04
Hej Robert!
Jovisst hade jag en Märklinanläggning på en stor skiva som gick att fälla upp. Hade man varit framsynt hade man sparat den men inget finns kvar. Slit och släng gällde redan då... Peter haglund har jag konatkt med och han finns på StayFriends.se. Han bor i Falköping och driver advokatbyrå. Bor själv i Göteborg och är ofta i Skövdetrakten då en dotter och två barnbarn bor i Skara. Hör av dig till olle@ronnerman.se när du planerar Skövderesa!
mvh/Olle

 

<< Första sidan  < Föregående sida  Nästa sida >  Sista sidan >>
Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
.

 

 

( besöksräknare laddas... )